Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

3-2-1 VERİ YEDEKLEME KURALINI UYGULAMA

Finansal kayıtlara, müşteri verilerine, sözleşmelere ve daha fazlasına erişemeyeceğinizi hayal edebiliyor musunuz? Veya daha da kötüsü, sisteminizin verilerinin donanım veya yazılım arızası nedeniyle zarar gördüğünü veya bilgisayar korsanları tarafından rehin tutulduğunu öğrenmek? Siz şuan bu makaleyi okurken, milyonlarca KOBİ bilgisayar korsanları tarafından hedef alınıyor! Bir veri yedekleme planı geliştirmek ve uygulamak için her zamankinden daha fazla neden var.

· 3-2-1 Yedekleme Kuralını Uygulama
Büyük şirketlerin hemen hemen hepsinde yedekleme sistemleri bulunur, ancak çoğu durumda yedeklemeler güvenli bir şekilde saklanmaz. Fidye yazılımlarındaki artış, doğal hava felaketleri ve diğer tehlikelerle birlikte, güvenebileceğiniz bir yedekleme sistemine sahip olmak çok önemlidir.
Teyp depolama, son kırk yıldır yaygın bir sistem olmuştur, ancak disk tabanlı yedekleme, DVD'ler ve flash sürücüler gibi diğer ortamların kullanımı daha kolaydır. Kayıtlı verilere erişim söz konusu olduğunda, teyp kullanıcı dostu değildir. Şirketiniz hala teyp depolama kullanıyorsa, arşivlenmiş verileri yedeklemek ve almak için daha iyi seçenekleri göz önünde bulundurun. Bulut, verileri düzenlemenin ve kaydetmenin başka bir harika yoludur. Fakat, bulut tek başına güvenli bir yedekleme stratejisi için yeterli değildir.

· 3-2-1 Yedekleme Kuralı En İyisidir!
Saldırıya uğradıktan sonra önemli verileri alması gereken ancak yedeği olmayan müşterilerle çok zor durumlar yaşadık. Bu gerçekleştirilemedi, bu yüzden fidyeyi bilgisayar korsanlarına ödemekten başka seçenekleri yoktu. Bilgisayar korsanının verilere erişimi geri vermek istemediğine karar verdiğini hayal edin? O zaman işletme ne yapardı? Bu nedenle ve daha fazlası için işletmenizde, 3-2-1 yedekleme stratejisi kullanmaya teşvik etmek istiyoruz. Karmaşık değildir ve uygulanması çok zaman almaz.

· Temel olarak 3-2-1 Yedekleme Kuralı Şudur:
Verilerinizin en az 3 kopyasını 2 farklı ortam türünde saklayın ve bunlardan birini işletme dışında tutun.

· Neden 3 Kopya?
Veri depolama cihazlarının yok edilmesinin veya bozulmasının pek çok yolu vardır. Neden yalnızca bir yedek kopyaya sahip olma şansını alasınız? Hırsızlık, sabit disk çökmesi, yangın, siber saldırı yedeklemenizin erişilemez hale gelmesinin olası yollarıdır. Üç kopya yedeğe sahip olmak, olası veri felaketlerini azaltacaktır.

· Neden 2 Farklı Medya Türü?
İki farklı medya biçimi kullanmak riski azaltır ve sorumluluğu dağıtır! Bir ortam türü başarısız olursa veya bozulursa, her zaman diğerine güvenebileceksiniz. Depolama türleri, dahili sabit sürücü, harici sabit sürücü, çıkarılabilir depolama sürücüsü veya bulut yedekleme ortamı içerebilir. Bu, ortamın üç kopyası da şirket içinde saklanmadıkça tam bir gönül rahatlığı sağlamalıdır.

· 1 Medya’yı Neden İşletme Dışında Saklayalım?
Doğal veya coğrafi afetlerin tüm veri kopyalarını etkilememesini sağlamak için en az bir veri kopyası tesis dışında veya uzak bir yerde saklanmalıdır. Tüm iş ağınız saldırıya uğrarsa, en azından işletme dışında, farklı bir ağda başka bir kopyanız olur.

SONUÇ
Bir servet harcamadan şirketiniz için en iyi 3-2-1 yedekleme sistemini seçmenize yardımcı olabiliriz! Kapsamlı BT desteği ve hizmetleri için Fhome’u arayın. İyi yönetilen bir BT departmanının sağladığı huzurun tadını çıkarın ve bunun yerine işinizi büyütmek için zamanınızı ve enerjinizi harcayın! Şirketiniz için en iyi 3-2-1 yedekleme sistemi seçmenize yardımcı olmamız için bizimle iletişime geçin.

Bugün alınan iyi bir teknoloji kararı yarın büyük bir maliyet düşüşlerine yol açabilir.