Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

CHATGPT NEDİR? CHATGPT NASIL KULLANILIR?

İnternette ChatGPT hakkında konuşulduğunu duymuş olabilirsiniz. Bazıları, bunun çığır açan bir teknoloji olduğunu söylüyor ve hatta Google ile karşılaştırıyor. Ancak ChatGPT nasıl çalışır, gerçekte nedir ve onu şu anda erişebildiğimiz düzinelerce diğer yapay zekadan farklı kılan nedir? Aklınızda bu sorular varsa, bu içerik size bu teknoloji ve nasıl çalıştığı hakkında bilmeniz gereken her şeyi aktaracak.

· CHATGPT NEDİR?
        ChatGPT, yapay zeka (AI) araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilmiş bir sohbet robotudur. Şirket, ChatGPT'yi 30 Kasım 2022'de başlattı. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor. Soruları yanıtlamak, matematik denklemlerini çözmek, metin yazmak, kodda hata ayıklamak ve düzeltmek, diller arasında çeviri yapmak, metin özetleri oluşturmak, önerilerde bulunmak, nesneleri sınıflandırmak ve kod bloğu gibi bir şeyin ne yaptığını açıklamak gibi bir dizi farklı işlevi vardır. Başka bir deyişle, pek çok insan için günlük hayatı basitleştirme potansiyeline sahip çok çeşitli işlevlere sahiptir.
OpenAI’nin ChatGPT’si 30 Kasım 2022’de piyasaya sürülmesiyle bir yapay zeka (AI) devrimi başlattı. Yapay zeka (AI) dil modeli tüm zamanların en hızlı büyüyen dil modeli haline geldi.
        ChatGPT doğal insan dilini anlayabilir ve son derece ayrıntılı, insan benzeri yazılı içerik oluşturabilir. Diyalog tabanlı bir yapay zeka sohbet robotu prototipidir. Metin oluşturma yapay zekalarının GPT (Generative Pre-Trained Transformer) ailesinin en son evrimidir.

· CHATGPT NASIL KULLANILIR?
        Peki ChatGPT tam olarak nasıl çalışır? Çoğu yapay zeka gibi, ChatGPT de İnternet'ten büyük bir bilgi veritabanı aracılığıyla eğitilir. Takip sorularını yanıtlamasına, belirli istekleri reddetmesine ve arıza yaptığında veya hata yaptığında bunu fark etmesine olanak tanıyan bir konuşma arayüzüne sahiptir. Bu  kullanımı kolay hale getirir.
        ChatGPT modeli kesinlikle abartılmamıştır; kullanıcılar komik yanıtlar bulmak için sorular sormak, içerik oluşturmak, yazma  veya Excel becerilerini geliştirmek, koddaki bir hatayı bulup düzeltmek veya bir kitabı özetlemek gibi bilgi istemleri için yaratıcı fikirler üretiyorlar. Yapay zeka sohbet robotunun; programcıların, yazarların ve hatta doktorların yerini alıp alamayacağını ve farklı endüstrilerde nasıl devrim yaratabileceği merak ediliyor. Bunu bize zaman gösterecektir ama naçizane kanaatimce böyle bir şey olamaz. Çünkü bilgisayarlar insanlar için tamamlayıcıdır, yedek değil. Bu teknolojiler insanları işsizleştirmektense güçlendirmeyi sağlayacağını düşünüyorum.
        ChatGPT'ye yalnızca chat.openai.com adresini ziyaret ederek ve bir OpenAI hesabı oluşturarak erişebilirsiniz. Chatbot için chat.openai.com/chat olan eski URL'yi de kullanabilirsiniz.
        ChatGPT’nin android veya IOS cihazlarda resmi bir mobil uygulaması yoktur. Yani, cep telefonunuzda sohbet robotunu kullanmak istiyorsanız, tarayıcınızdan websitesine tıklamalısınız. Mobilden kullanımı için websitesini ziyaret etmeniz gerekir.
        ChatGPT sohbet robotuna “ChatGPT nedir ChatGPT nasıl kullanılır” şeklinde sorduğumuzda, bizim için aşağıdaki makaleyi hazırladı:

“ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen büyük bir dil modelidir. ChatGPT, kullanıcılarla doğal dil üzerinden etkileşim kurabilen bir yapay zeka modelidir. İnsan benzeri yanıtlar üretebilir, soruları yanıtlayabilir ve çeşitli konular hakkında bilgi sağlayabilir.

ChatGPT'yi kullanmak için öncelikle bir platform veya arayüz seçmelisiniz. Örneğin, OpenAI'nin web sitesinde bir demo bulunuyor ve burada ChatGPT ile etkileşime geçebilirsiniz. Ayrıca, OpenAI tarafından sunulan API'yi kullanarak ChatGPT'yi kendi projelerinizde veya uygulamalarınızda entegre edebilirsiniz.

ChatGPT'yi kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

OpenAI'nin web sitesine gidin veya API'yi kullanmak istiyorsanız API erişimini alın.
İlgili platformu seçin veya API'yi projenize entegre edin.
ChatGPT ile doğal dilde bir giriş yapın veya soru sorun.
Modelin yanıtını alın ve yanıtını kullanın.
Gerekirse, modelin verdiği yanıtı değerlendirin ve modelin istediğiniz sonuçları üretmesi için girişi düzeltin veya özelleştirin.
Gerekirse, döngüyü tekrarlayarak ilgili soruları veya girişleri gönderin.
ChatGPT, yüksek seviyede esneklik sunar, bu yüzden etkileşimlerinizde deneme yapmak ve geri bildirim almak önemlidir. Modelin tam olarak istediğiniz sonuçları üretmesi için bazı düzeltmeler veya özelleştirmeler yapmanız gerekebilir.

OpenAI'nin web sitesindeki demo, ChatGPT'yi denemek ve temel etkileşimleri gerçekleştirmek için iyi bir başlangıç noktası olabilir. API'yi kullanmayı tercih ederseniz, OpenAI'nin API belgeleri ve örnek kodları size rehberlik edebilir.

Bu makale hakkında bize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

0 Yorum

Yorum Yaz