Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

İŞLETMELERİN WİNDOWS 11'E YÜKSELTME HAKKINDA BİLMESİ GEREKENLER

5 Ekim 2021 tarihinde Microsoft, Windows 11’i piyasaya sürdü. Bu makalede, işletmelerin mevcut Windows 10 yüklemelerini yükseltmeleri gerekip gerekmediğine ve ne zaman yükseltmeleri gerektiğine dair bilinçli bir karar vermek için Windows 11’de ihtiyaç duyulan bilgileri paylaşıyoruz.

· Windows 11 Sürümleri
Windows 11, önceki sürümlerle aynı sürümlere sahiptir. Bunlar:
Windows 11 Pro
Windows 11 Pro for Workstations
Windows 11 Pro Education
Windows 11 Education
Windows 11 Enterprise
Windows 11 IoT Enterprise
Windows 11 Home
Aynı sürümlere sahip olmak, işletmelerin bilgisayarlarını yükseltmelerini kolaylaştıracaktır. Windows 11, hangi sürüm kullanılıyor olursa olsun ücretsiz bir yükseltmedir. Bilgisayarların yalnızca Windows 10 (sürüm 2004 veya üstü) çalıştırması ve Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılaması gerekir.

· Sistem Gereksinimleri
Windows 11'in minimum sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir: 
  • 1 gigahertz veya daha hızlı olan ve iki veya daha fazla çekirdeğe sahip 64 bit uyumlu bir işlemci veya Çip Üzerinde Sistem (SoC). Windows 11'in 32 bit işletim sistemi olarak mevcut olmadığını, ancak 32 bit Windows uygulamalarını desteklediğini unutmamak önemlidir. 
  • En az 4 gigabayt (GB) rasgele erişim belleği (RAM). 
  • Windows 11 kurulumu için en az 64 GB depolama alanı. Belirli özellikleri etkinleştirmek ve güncellemeleri indirmek için ek depolama alanı gerekebilir. 
  • Güvenli Önyükleme özellikli Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arabirimi (UEFI) ürün yazılımı. Eski Temel Giriş/Çıkış Sistemi (BIOS) sabit yazılımı desteklenmez. 
  • Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0, uzmanlara göre, 2015'ten beri üretilen neredeyse tüm bilgisayarlar TPM 2.0 desteği içeriyor. Ancak, üretici yazılımı ayarlarında etkinleştirilmesi gerekebilir. 
  • DirectX 12 (veya üstü) ile uyumlu bir grafik kartı. Windows Görüntü Sürücüsü Modeli (WDDM) 2.0 sürücüsü olmalıdır. 
  • Yüksek çözünürlüklü ekrana (diğer adıyla 720p ekran) ve renk kanalı başına 8 bit atanan 9 inçlik (veya daha büyük) bir monitör. 
  • Güncellemeleri gerçekleştirmek için bir İnternet bağlantısı. Ayrıca, bazı özelliklerin çalışması için İnternet bağlantısı gerekir. 
  • Windows 11 Home sürümü yükleniyorsa bir Microsoft hesabı. Bu sürüm yerel hesapları desteklemez. 
Bazı özelliklerin ek gereksinimleri vardır. Tam bir listeyi “ Windows 11 gereksinimleri ” web sayfasında bulabilirsiniz. Bu site ayrıca Windows 11'i bir sanal makinede (VM) çalıştırmak için gerekenler hakkında bilgiler içerir. 
Microsoft'un ücretsiz  PC Sağlık Kontrolü uygulaması, kuruluşun bilgisayarlarının Windows 11'i çalıştırıp çalıştıramayacağını görmek için kullanılabilir. Uygulama, yükseltmeyi önleyecek uyumluluk sorunlarını tanımlar. Bilgisayar ne kadar eski olursa, uyumluluk denetimini geçme olasılığı o kadar düşük olur. Uzmanlara göre 2017'den önce satın alınan bilgisayarların uyumsuz olduğu neredeyse kesin. 
Bazı durumlarda, Windows 11, minimum gereksinimleri karşılamayan bilgisayarlara yüklenebilir. Ancak bu risklidir. Microsoft,  uyumluluk sorunlarına yatkın olacağı için özellikle zararlı olan bu yüklemeleri desteklemeyecektir. Ayrıca, desteklenmeyen kurulumlar güncelleme almaz, bu nedenle bu bilgisayarlar daha yüksek siber saldırı riski altında olacaktır. 
Windows 11 gereksinimleri katı olsa da, Microsoft'un bunları oluşturmak için nedenleri vardır. Güvenilirliği ve uygulama uyumluluğunu iyileştirmenin yanı sıra, daha gelişmiş donanım, Windows 11 cihazlarının siber saldırılara karşı korunmasına yardımcı olur. Örneğin, Güvenli Önyükleme, bir bilgisayar başlatıldığında kötü amaçlı kodun yüklenmesini önler.

·   Kullanıma Sunma
Windows 11'e yükseltme isteğe bağlıdır. Windows10, 14 Ekim 2025'e kadar kullanımdan kaldırılması planlanmadığından, kuruluşların istenirse Windows 10'u birkaç yıl daha kullanmaya devam edebilecekleri anlamına geliyor.

Windows 11'e yükseltmek isteyenler için Microsoft, Windows Update aracılığıyla aşamalı olarak dağıtıyor. Aşamalı sunumun 2022 ortasına kadar sürmesi bekleniyor.
Kuruluşunuzun Windows 11'i indirme sırası geldiğinde, bilgisayarın minimum sistem gereksinimlerini karşıladığı varsayılarak Windows 10'un Ayarlar uygulamasındaki “Windows Update” sayfasında bir bildirim görünür. Bir bilgisayar gereksinimleri karşılamıyorsa, bir mesaj alınacaktır. Bu noktada, hangi gereksinimlerin karşılanmadığını bulmak için  PC Health Check uygulamasının çalıştırılması gerekir.
İndirme davetinin gelmesini beklemek istemiyorsanız “ Windows 11 İndir ” web sayfasından Windows 11'i edinebilirsiniz . Ancak, öncelikle bilgisayarın minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmalısınız. Windows 11'i yükleme yöntemleri, Windows 10'u yüklemek için kullanılanlarla aynıdır.

·   Windows 11 Desteği
Microsoft, Windows 11 için destek ilkelerini iyileştirdi. Şu anda Home, Pro, Pro for Workstations ve Pro for Education sürümleri için iki yıllık destek sağlıyor. Bu, Windows 10'a kıyasla altı aylık bir uzatmadır. Diğer sürümlerin destek süreleri de üç yıla uzatılmıştır.
Microsoft, özellik güncellemelerini ne sıklıkta yayınlayacağını da değiştirdi. Artık yılın ikinci yarısında yıllık olarak yayınlanacaklar. Güvenlikle ilgili olmayan düzeltmeleri de içerdiğinden Microsoft'un "kalite güncellemeleri" olarak adlandırdığı güvenlik güncellemeleri, her ayın ikinci Salı günü yayınlanmaya devam edecek.

·   Yükseltmek mi, Yükseltmemek mi?
 Windows 11'e şimdi mi, daha sonra mı yoksa belki de hiç yükseltilmeyeceğinize karar vermek, kuruluşun ve kullanıcılarının ihtiyaçlarına bağlıdır. Fhome, kuruluşunuzun gereksinimlerine ve ihtiyaçlarına göre en iyi hareket tarzını belirlemek için sizinle birlikte çalışacaktır. Bugün Bize ulaşın!