Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA - ERP NEDİR?

ERP yazılımı; işletmelerin iş kararlarını verirken sezgiye dayalı değil, işin iç yüzünü anlayabilmesi için ihtiyaç duyduğu araçları sağlar. Artan veriler, analitik ve tahmin araçlarıyla veri devrimi resmen kapımızda ve işlerimizi yürütme şeklimizi değiştiriyor. Aynı zamanda, farklı sistemlerden gelen tüm bu veriler aceleyle işleme alındığında, bunaltıcı hale gelebilir ve Kobi’lerin en kritik bilgileri doğru bir şekilde tanımlamasını, değerlendirmesini ve kullanmasını zorlaştırıyor. İşletmeler, kritik misyon hedeflerini belirlemek ve ERP sistemlerinin nasıl fayda sağlayacağını ele almak için aşağıdaki ERP veri noktalarına öncelik verirlerse, bilinçli kararlar vermek ve iş hedeflerine ulaşmak için daha donanımlı olacaklardır.

·  ENVANTER VERİLERİYLE TEDARİK DÜZEYLERİNİ TAKİP EDİN
İşletmeler, arzı artırmak veya azaltmak için ERP Sistemlerinin envanter yönetimi özelliklerinden yararlanmalıdır. Böylece ürün eksikliği veya fazlalığı riskini en aza indirmiş olurlar. İşletme sahipleri, tüm depo konumlarındaki envanter seviyelerini izleyerek, stoklarını ne zaman ve nerede artıracakları konusunda bilinçli kararlar verebilirler.
Envanter Durum Raporu : Brüt gereksinimlerin net gereksinimlere göre ayarlanmasına izin veren rapor.  

·  CRM VERİLERİ İLE MÜŞTERİ TALEBİNİ ÖLÇÜN
CRM verileriyle işletme sahipleri, ürünlerine yönelik mevcut, geçmiş ve gelecekteki talebe ilişkin kapsamlı bir genel bakış elde eder. Bir ERP içindeki çoğu CRM modülü, dönemsellik, bölge veya ürün türü gibi değişkenlere dayalı olarak pazar eğilimlerini gösterme yeteneği sunar. Bu, özellikle üretim seviyelerinin artırılıp artırılmayacağına karar verirken veya talepteki bir değişikliği hesaba katmak için kaynak ekleme veya çıkarma yaparken kullanışlıdır.
İşletme sahipleri, neyin sipariş edildiğini, kimin sipariş ettiğini, ne kadar satın aldıklarını ve ne zaman satın aldıklarını analiz ederek, geçmiş örneklere dayalı olarak gelecekteki satış verilerini daha doğru bir şekilde tahmin edebilirler.
·  MUHASEBE VERİLERİ İLE GELİR TRENDLERİNİ ÖLÇME
ERP yazılımının temeli olan muhasebe modülleri, yalnızca bir işletmenin kazandığı veya harcadığı her kuruşun ayrıntılı kayıtlarını tutmakla kalmaz, aynı zamanda şirket genelindeki etkisini de ölçer.
ERP'nin kapsamlı finansal raporlama yeteneği, küçük işletme sahiplerine, şirketlerinin finansal durumunun nokta nokta analizini sağlayarak, eğilimleri görselleştirmelerine ve maliyet tasarrufu veya bütçe artışları için fırsatları belirlemelerine olanak tanır. Ayrıca, bir işletme sahibi, varsayımsal bir fiyat değişikliğinin satışları, üretim seviyelerini, işgücü gereksinimlerini, neredeyse bir ERP sistemi içindeki herhangi bir entegre iş sürecini nasıl etkileyeceğini görebilir.
ERP muhasebe verileri, kritik kararlarda yer alan tahminleri en aza indirerek, işletme sahiplerine, kâr hanelerinde yaratacağı etkiyi kesin olarak tahmin etme öngörüsü sağlar.

·  ÜRETİM PLANLAMA VERİLERİ İLE İŞ ZAMANLAMA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTTIRIN
İş planlaması, günlük operasyonların sorunsuz çalışmasını sağlamak için dikkatli planlama ve beceri gerektiren herhangi bir başarılı üretim işinin temelidir. Malzemelerin satın alınması, işçilik maliyeti tahminleri ve çeşitli iş akışı şemaları arasında, çok sayıda faktör, en kritik üretim girişimlerinin başarısını veya başarısızlığını belirleyebilir.
Bir ERP'nin üretim planlama verileri aracılığıyla kullanıcılar, belirli bir görevi yerine getirmek için gereken malzeme, işçilik ve ekipmanla ilgili her türlü bilgiye erişebilir. Daha sonra, iş akışı yönlendirme ve kaynak yönetimi gibi temel üretim bileşenlerini ayarlamak için bu bilgilerden yararlanarak üretim sürecini maksimum verimlilikle birlikte canlı tutarlar.

•  İNSAN KAYNAKLARI VERİLERİYLE İŞ GÜCÜ VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRIN
ERP yazılımının İK bileşeni, eyleme geçirilebilir işgücü verileriyle zengindir. Küçük işletme sahipleri, çalışanlar için fazla mesai saatleri, sosyal yardım yönetimi ve profesyonel gelişim girişimleri gibi İK veri noktalarına öncelik vererek avantaj sağlayabilir. Bu içgörüler, tüketici talebini karşılamak için yeni işe alımlar eklemek veya çalışanların moralini artırmak olsun, karar vericilere iyileştirme alanlarını belirleme konusunda yetki verir. Ayrıca, ERP sistemleri bu verileri tüm iş süreçlerine entegre eder. İK bileşenindeki güncellemeler anında bir ERP'nin finans, proje yönetimi ve CRM modüllerine yansıtılarak işletme sahiplerinin iş gücüyle ilgili kararların şirketler arası etkisini gerçek zamanlı olarak görmelerine olanak tanır.


·  Sonuç
Yazılım pazarı, düzenli olarak filizlenen yeni teknolojiler ve yeteneklerle sürekli olarak gelişmektedir. Bilgilendirilmiş karar verme, ERP sisteminizin ötesine geçer; Yazılımınızın yeteneklerinin tam kapsamını bilmek, işinizin başarısı için hayati önem taşır. Birçok işletme gibi, günlük işinize odaklanıyorsanız ve bu tür şeylerde yardıma ve tavsiyeye ihtiyacınız varsa, Fhome kuruluşunuzun gereksinimlerine ve ihtiyaçlarına göre en iyi hareket tarzını belirlemek için sizinle birlikte çalışacaktır. Bugün Bize ulaşın!