Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

OTOMATİK TANIMA VE VERİ TOPLAMA TEKNOLOJİLERİ (OT/VT TEKNOLOJİLERİ)

Otomatik Tanımlama ve Veri Toplama (OT/VT), nesneleri otomatik olarak tanımlayan, ilgili verileri toplayan, depolayan ve verileri doğrudan bilgisayar sistemlerine giren bir teknolojidir. Otomatik Tanımlama veya Otomatik Kimlik veya Otomatik Veri Yakalama veya Barkod Sistemleri olarak da bilinir. Çoğu durumda, Otomatik Tanımlama ve Veri Toplama (OT/VT) sistemleri, insan müdahalesi olmadan çalışır. Eğer insan müdahalesi gerektiriyorsa; bu, barkodlu ve OT/VT donanımlı bir öğeyi tarayan bir donanım yardımıyla olabilir.
Nesneyle ilişkili bilgilere tanımlama verileri denir. Bu veriler; resim, ses veya parmak izi gibi farklı şekillerde olabilir. Bu veriler, verileri bilgisayar sistemine girmeden önce dijital bir dosyaya dönüştürülecektir. Bu nedenle, orijinal verileri dijital dosyaya dönüştürmek için bir dönüştürücü kullanılır. Depolanan veri dosyası, güvenli bir sisteme giriş için erişim sağlamak amacıyla, veri tabanı bilgisayar sistemine girdikten sonra bir bilgisayar tarafından analiz edilir veya bir veri tabanındaki diğer dosyalar ile karşılaştırılır.

OT/VT teknolojileri üç ana bileşenden oluşur;
· Veri Kodlama
Bunda, alfasayısal karakterler bir makine tarafından okunabilecek forma çevrilecektir.
· Makine Taraması
Makine tarayıcısı, kodlanmış verileri okur ve verileri elektrik sinyallerine dönüştürür.
· Veri Kod Çözme
Elektrik sinyalleri, daha sonra alfanümerik karakterlere dönüştürülen dijital verilere dönüştürülecektir.

Otomatik tanıma ve veri toplama (OT/VT) teknoloji türleri;
- Barkod Sistemleri
- Radyo Frekansı Tanımlama (RFID)
- Biyometri
- Manyetik Çizgiler
- Optik Karakter Tanıma (OCR)
- Akıllı Kartlar
- Ses Tanıma
- Elektronik Makale Gözetimi (EAS)
- Gerçek Zamanlı Yer Belirleme Sistemleri (RTLS)
 OT/VT teknoloji türleri kendi başına bir blog konusu olmayı hak edecek kadar ayrıntılı bilgiye sahiptir. Bu nedenle bu konuya ilişkin bir blog sayfası da düzenlencektir.

Otomatik tanıma ve veri toplama (OT/VT) Faydaları;
Kontrol :  OT/VT teknolojileri, giriş anından işleme ve giden sevkiyata kadar envanter üzerinde kontrolün korunmasına yardımcı olur. Ayrıca döngü sayımını kolaylaştırır ve basitleştirir.
Tanımlama : OT/VT, ürünleri veya kalemleri stok tutma birimi numarasına göre tanımlamayı kolaylaştırır.
Envanter doğruluğu : Bir tesisteki birim sayısının gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağladığından, doğru bir envanter sayımı sağlar.
Konum : OT/VT tarafından toplanan veriler, depolanan ürünlerin konumu ve depolama için uygun açık alan hakkında bilgi verir.
Toplama doğruluğu : OT/VT siparişleri doldurmak için toplanan öğelerin doğruluğunu onaylayarak hataları azaltır.
Toplama verimliliği : OT/VT kağıt bazlı toplamayı ortadan kaldırdığından, çalışanlar daha fazla siparişi daha hızlı doldurabilir.
Görünürlük : OT/VT, bir sürecin tamamlanmasının izlenmesine yardımcı olur.

Bu makale okuyucuya, teknoloji sınırlamalarının yanı sıra faydaları hakkında temel bir anlayış sunar. OT/VT’nin farklı endüstrilerde ve uygulamalarda nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgi için Bize ulaşın!