Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

SOSYAL MEDYADA NASIL BAŞARILI OLUNUR?

Bugün içinde yaşadığımız hızla değişen, dijital dünyada; özellikle çok daha büyük markalarla rekabet etmek zorunda olduğunuz, yerel bir küçük işletmeyseniz, bir sosyal medya işbirliği ve onay süreci ile pazarlama yönetiminizi tekrar rayına oturtun. Bu makalemizde; işletmenizin gelişmesini destekleyecek, sosyal medya başarısını tanımlamanıza, görselleştirmenize ve sürdürmenize nasıl yardımcı olacağının cevabını bulabilirsiniz.

· Sosyal Medya Başarınızı Tanımlama
Hedef Kitlenizi Tanıyın : Hedeflerin tanınması, sosyal medya dünyasına adım atarken atılması gereken ilk adımdır. Kendinize karşı sorumlu olmanıza yardımcı olur ve size başarıya giden net bir yol sunar. Kendiniz ve markanız için belirlediğiniz hedeflere doğru büyümenizi ve ilerlemenizi izlemenize olanak tanıyan ölçülebilir bir hedef seçmek önemlidir.
Hedef Kitlenizi Bulun : Başarının tanımlanmasında ikinci adım ise hedef kitlenin bulunmasıdır. Hedef kitlenizin kim olduğunu bilmek, sosyal medya stratejilerinizi oluştururken çok önemlidir. Sosyal kampanyalarınızla ulaşmaya çalıştığınız insanlar, doğrudan satışlar ve hatta daha fazla etkileşim yoluyla, işinizin ve sosyal medya çabalarınızın can damarıdır. Sadece kimi hedeflediğinizi bilmek ve tanımak sizin için faydalı olacaktır ve sadece bu değil, aynı zamanda size neden geldiklerini de bilmek önemlidir.
Markanızı Tanımlayın : Markanızın tanımlanması; ister bireysel ister şirket olsun, markanız sizi benzersiz kılan her şeydir. Diğer birçok faktörün yanı sıra marka da; fotoğraflarınızı, gönderilerinizi, profil bilgilerinizi kapsayan takipçileriniz için çizdiğiniz resimdir.  Halka sunmak istediğiniz yüzü bulmak çok önemlidir, ancak bu yüzü korumak daha da önemlidir.
Bağlılık İçin Çalışın : Başarının tanımlanabilmesi için en önemlisi, işinizi büyütmek için bir araç olarak sosyal medyayı kullanma taahhüdünüzü tanımlamaktır. Aktif bir varlığı sürdürmek ve sürekli bir içerik akışı sağlamak bazen çok iş gerektirebilir. Takipçilerinize, içeriğin sıklığını ve sorularına, yorumlarına ne kadar aktif yanıt verdiğinizi fark ettirirseniz varlığınızı korursunuz. Varlığınızı koruyarak, yalnızca hizmetleriniz ve markanız hakkında bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda satışlarınızı arttırmaya çalışırken hayati önem taşıyan size güvenmeyi de öğrenirler.

· Sosyal Medya Başarınızı Görselleştirme
Kaliteli, Güçlü Görüntüler : Tüm sosyal medya platformlarında kullandığınız görseller uyumlu olmalı ve markanıza uygun olmalıdır. Takipçileriniz sizi farklı platformlardan takip ediyor olabilir. Anacak resimleriniz aynı stili yansıtmaz. Özellikle bir ürün satmaya çalışıyorsanız, insanlara sunduğunuz görseller, ürününüzü düşünürken ilk akıllarına gelecek ve onların ürünleriniz hakkında olumlu şeyler düşünmesine olanak tanıması gerekir. Markanız için renk seçmek yardımcı olabilir ve tüm resimleri bu renklerle birleştirmek oldukça dengeli görünen bir profil oluşturmanıza imkan tanır.
Hashtag’ ler : Hashtagler, insanların sizi çevrimiçi olarak bulabilmesi ve aynı zamanda marka kimliğinizi oluşturmanın bir parçası olması açısından, sosyal medya platformların çoğunda inanılmaz derecede önemli en popüler araçlardır. Bir gönderi oluştururken, her zaman kullandığınız hashtag’leri araştırın. Çünkü markanızın potansiyel müşterileri geri çevirebilecek bir şeyle ilişkilendirilmesi olasıdır. Kendi hashtag’leriniz için beyin fırtınası yapmaya zaman ayırmak da inanılmaz derecede faydalıdır. Sizi rakiplerinizden gerçekten ayırabilir.
Konumunuzu Entegre Edin : Yerel bir küçük işletme olarak, insanların sizi nerede bulacaklarını bilmeleri için konumunuzu etiketlemeniz çok önemlidir. Yerel bir işletme olarak, yalnızca yerel topluluğunuzdan satış çekmeye çalıştığınız varsayarsak, nerede olduğunuzu bilen kişiler işletmenizi ziyaret etmek isteyeceklerdir.
Promosyonlar Geliştirin
Rakiplerinizi İnceleyin

·   Sosyal Medya Başarınızı Sürdürün
Hazır Ol : İşletmenizin sosyal medya kimliğini korumanın önemli bir parçası mevcut olmaktır. Bunun anlamı, taahhüt ettiğiniz her platformda düzenli ve tutarlı gönderiler devam etmeniz gerektiğidir. İlk başta kolay görülebilir, fakat birden fazla platformda aktif bir varlığı sürdürmek göründüğünden daha zordur.
İletişimi Güçlendirin : İletişim, pazarlamanın bir diğer kritik yönüdür. Çevrimiçi bir varlık oluşturduktan sonra, mevcut veya potansiyel müşterilerinizin size ulaşmaya çalışacağını varsaymak mantıklıdır. Yanıtlarınızla yardımcı olmak, işinizi en iyi şekilde büyütmenizi mümkün kılacaktır.
Sabırlı Olun :  Öğrenilecek en önemli ders, sabırlı olmanız gerektiğidir. Bir hesap oluşturmayı ve anında takipçiler ve müşterilerle dolup taşmayı bekleyemezsiniz. Küçük işletmenizi sosyal medya aracılığıyla büyütmek zaman alır, ancak buna devam ederseniz karşılığını göreceksiniz.

Dilerseniz, Fhome Bilişim olarak size Sosyal Medya Danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Bize ulaşın!