Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

TEKNOLOJİNİZLE GÜVENLİ TATİL

Yaz, seyahat etmenin ve tatilin tadını çıkarma zamanıdır. Ancak bu işin yavaşlayacağı anlamına gelmez. Veya önemli maillerin gelmeyi bırakacağı ya da toplantıları geri çevireceğiniz. Kiralık yazlığınızda ya da otelde bir uzak ofis kurmadan önce, tatilde teknolojinizle güvenli seyahat edebilmek için derlenen bu ipuçlarını göz önünde bulundurun.

·   Uygulamalarınızın ve Yazılımınızın Güncel Olduğundan Emin Olun
Arabaya, uçağa, trene, otobüse veya tekneye binmeden önce, işletim sistemleri dahil tüm uygulamalarınızın ve yazılımlarınızın en son yamalar, güncellemeler ve sürümlerle güncel olduğundan emin olun. Bu, her şeyin en güvenli sürümlerine sahip olmanızı ve siz uzaktayken tehditlere karşı mümkün olduğunca korunmanızı sağlayacaktır.

·   Bilgisayarınızın Güvenlik Duvarını Açın
Bilgisayarınızın işletim sistemi, bilgisayarınızdaki dosyalara yetkisiz erişimi engellemeye yardımcı olmak için etkinleştirmeniz gereken kişisel bir güvenlik duvarı ile birlikte gelir. En iyi yanı, diğer duvarlardan farklı olarak, seyahat ederken bu duvar sizinle birlikte gelir.

·   Cihazları Kilitleyin
Tüm önemli bilgiler, güçlü bir parola veya PIN ile güvence altına alınmalıdır. Çoğu cihazda yüz tanıma, parmak izi kimliği ve PIN'ler gibi güvenlik ayarları ve özellikleri bulunur. Cihazınızı bir veya iki dakikalığına açık bırakmak bile, bilgisayar korsanlarına ihlal için fazlasıyla zaman veriyor. Bu nedenle bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet ve diğer tüm mobil cihazlar gibi kişisel bilgi içerebilecek tüm cihazlar, kullanılmadıkları zaman kilitli tutulmalıdır.

·   Parola Korumalı Wi-Fi’ye Güvenin
Havaalanlarında, kafelerde, restoranlarda ve hatta halka açık parklarda Wi-Fi ağları bol miktarda bulunur. Ancak tehlike, bu ağların kolayca saldırıya uğraması ve şifrelerinizi, dosyalarınızı ve kişisel bilgilerinizi riske atmasıdır. Önemli verileri aktarmanız, finansal hesaplarda oturum açmanız veya işle ilgili e-posta göndermeniz gerekiyorsa, yalnızca parola korumalı Wi-Fi ağlarında oturum açın. Daha da iyisi, imkanınız varsa yalnızca sizin erişebileceğiniz güvenli bir Wi-Fi bağlantısı oluşturmak için cep telefonunuzdaki kişisel erişim noktasını veya dizüstü bilgisayarınızdaki sanal özel ağ (VPN) kullanmayı  düşünün.

·   Bulut Çözümlerinin Esnekliğinden Faydalanın
Bulut Bilişim’in temel avantajı işletmelere sağladığı esnekliktir. Bulut çözümleri, servis sağlayıcıları tarafından yönetildiği için, güvenlik ve güncellemeler servis sağlayıcısı tarafından sağlanır. Ancak bulut güvenliği, kimlik ve erişim noktasında kullanıcının elindedir. Bu nedenle şifrenizi belirli aralıklarla değiştirin ve tahmin edilmesi oldukça zor olan şifreler kullanın. Önemli belgelerinizi bulutta saklayın.

·   Verilerinizin Düzenli Olarak Yedeklendiğinden Emin Olun
Evden, ofisten ya da tatilde uzaktayken fidye yazılımlarından veya başka bir virüs bulaşmasından etkilenirseniz, veri kaybı uzaktan çalışma planlarınızı zora sokabilir. Bu nedenle, doğru veri yedeklemelerinin yapıldığından emin olmak çok önemlidir. Siz yola çıkmadan önce tüm makinelerde otomatik olarak yürütülür ve güvenilir bir bulut yedekleme sağlayıcısına bağlıysanız, yedekleme işleminin siz seyahat ederken de devam etmesini sağlar. Çoğu zaman, bir veri ihlali veya parola ihlali ile karşılaşırsanız ya da kötü bir bağlantıya tıklarsanız veya bir dizüstü bilgisayar çökerse bu sayede verilerinize erişim sağlayabilirsiniz. Bu tür otomatik veri yedekleme protokolünü uygulamak, güvenilir bir BT sağlayıcısının yardımını gerektirebilir. Tabii beklenmedik veri kaybından hızla kurtulmanız gerektiğinde buna değer.

SONUÇ
İster iş ister eğlence için seyahat ediyor olun, siber güvenliğiniz söz konusu olduğunda yine de önleyici tedbirler almak akıllıca olacaktır. Mutlu ve Güvenli Tatiller!
Ne zaman, nerede veya hangi cihazdan çalışıyor olursanız olun, yaz tatili planlarından en iyi şekilde yararlanırken, siber güvenliği geliştirme ve cihazları korumak için Bize ulaşın!