Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

SEO NEDİR?

SEO, "arama motoru optimizasyonu" anlamına gelir. Basit bir ifadeyle, sitenizin alakalı aramalarda görünürlüğünü artırmak için iyileştirme süreci anlamına gelir. Sayfalarınızın arama sonuçlarında görünürlüğü ne kadar yüksek olursa, dikkat çekme, potansiyel ve mevcut müşterileri işletmenize çekme olasılığınız o kadar artar.

· SEO nedir?
SEO, "arama motoru optimizasyonu" anlamına gelir ve genel çevrimiçi stratejinizin çok önemli bir parçasıdır. Google arama sonuçlarında yüksek sıralamalar elde ederek ve organik arama trafiğini çekerek çevrimiçi görünürlüğünüzü artırmakla ilgilidir. Çevrimiçi varlığınızı artırmanıza yardımcı olmak için satın alabileceğiniz birkaç SEO hizmeti vardır. Bunlar, anahtar kelime araştırması ve meta etiketler gibi sayfa içi optimizasyonu, kaliteli içerik ve bağlantı oluşturma ile çevrimiçi otoriteyi geliştirmek için sayfa dışı optimizasyonu ve sitenizin arama sonuçlarında daha fazla öne çıkmasına yardımcı olacak teknik iyileştirmeleri içerir.

· Site içi ve site dışı SEO arasındaki fark nedir?
Site içi SEO ve site dışı SEO, sayfa içi SEO ve sayfa dışı SEO olarak da bilinir. Site içi SEO, örneğin sayfalarınızın içerik kalitesini ve meta etiketleri belirli araştırılmış anahtar kelimeler etrafında optimize ederek sitenizde iyileştirmeler yapmakla ilgilidir. Ayrıca siteniz için teknik düzeltmeleri de içerir. Site dışı SEO, bağlantılar oluşturarak, çevrimiçi yetkiyi artırarak ve paylaşılan içerik aracılığıyla sosyal medya sinyallerini toplayarak web sitenizin ve işletmenizin algısını iyileştirmekle ilgilidir. Herhangi bir başarılı SEO stratejisinin hem site içi hem de site dışı SEO'ya ihtiyacı vardır.

· Anahtar kelimeler neden önemlidir?
Anahtar kelimeler, arama motoru optimizasyonunuzun önemli bir parçasıdır. Bunun nedeni, içerikteki anahtar kelimelerin Google'a ve diğer arama motorlarına içeriğinizin belirli bir arama amacı ile alakalı olduğunu söylemesidir. Bu alaka düzeyi, arama motorlarının içeriğinizi doğru zamanda doğru kişilere göstermesine yardımcı olur. Bu nedenle hem SEO hem de içerik pazarlaması için anahtar kelime araştırması yapmak çok önemlidir. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, ihtiyacınız olan anahtar kelimeleri bulmak için bizimle iletişime geçin.

· Teknik SEO neden önemlidir?
Okuyucular için kaliteli içerik yazmak önemli olsa da, arama motorlarına içeriği düzgün bir şekilde tarama ve dizine ekleme olanağını da vermeniz gerekir. Dizine eklenen her sayfa, web sitenizin bu sayfalarda bulunan araştırılmış anahtar kelimeler için sıralanmasını sağladığı için teknik SEO'nun devreye girdiği yer burasıdır. Bu da ek bir giriş noktası ve dolayısıyla daha fazla trafik anlamına gelir. Teknik SEO geniş bir konu yelpazesini içerir. Bu nedenle, arama motorlarının tamamen optimize edildiğinden emin olmak için periyodik web sitesi SEO denetimleri yapmak daha iyidir.

· SEO tam olarak nasıl çalışır?
SEO'nun nasıl çalıştığını anlamak için Google'ın nasıl çalıştığını anlamanız gerekir. Google, çevrimiçi içeriği büyük bir veritabanında bulur ve kataloglar. Hangi web sayfalarının hangi aramalarla alakalı olduğunu bulmak için bir dizi sinyal kullanarak içerik kalitesini analiz eder. Sonra insanlar bir cümle yazdığında, Google onlara en alakalı sonuçları gösterir. SEO kullanmak, Google'ın içeriğinizi nasıl gördüğünü iyileştirmenize yardımcı olur, böylece doğru aramalarda görünür.

SONUÇ
SEO, dijital pazarlamanın temel bir parçasıdır. Çünkü insanlar her yıl milyonlarca arama yapar. Genellikle ticari amaçla ürünler ve hizmetler hakkında bilgi bulurlar. Arama genellikle markalar için birincil dijital trafik kaynağıdır ve diğer pazarlama kanallarını tamamlar. Arama sonuçlarında rakiplerinize göre daha fazla görünürlük ve daha yüksek sıralama, kâr hanenizde önemli bir etkiye sahip olabilir. Uzmanlardan tavsiye almaktan çekinmeyin. Bütçenize ve iş hedeflerinize uygun bir çözüm önereceklerdir.

Bugün alınan iyi bir teknoloji kararı yarın büyük bir maliyet düşüşlerine yol açabilir.


Kapsamlı SEO analizi için Fhome’u arayın. İyi yönetilen bir SEO hizmetinin sağladığı huzurun tadını çıkarın ve bunun yerine işinizi büyütmek için zamanınızı ve enerjinizi harcayın! Doğru mesaj ile doğru kitleye ulaşmak için bizimle iletişime geçin.