Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

Şu anki tüm müşterilerinize şu anda göndermeniz gereken 10 e-posta

2020'de müşteriyi elde tutmak kolay değil. Son birkaç yılda iş dünyasında çok şey değişse de, bir sabit doğru; e-posta pazarlama işleri. İster ilk satın alımlarını yapan yeni bir müşteriye ulaşıyor olun, ister yıllardır sizinle birlikte olan sadık bir müşteriye bilgi gönderiyor olun; e-posta, müşterileri elinde tuttuğu kanıtlanmış pazarlama stratejisi olmaya devam ediyor.
Ama onlara ne göndereceksin? E-posta üretkenliği bugün dünyada çok gerçek bir sorundur, bu nedenle e-posta pazarlamasının değeri tamamen belirli bir e-postada bulunanlara dayanır. Müşterilerinizi aşağıda göndermeniz gereken on farklı e-posta türüne göz atın:

1-  Haber bültenleri

Sadık müşterileri çekmenin anahtarı akıllarında kalmaktır ve bunu yapmanın müşterilere sürekli bülten göndermekten daha iyi bir yolu yoktur. Bir bülten oluşturmak kolaydır ve müşterilerin istediği şeydir. Müşterilerin % 70'i , diğer iletişim biçimlerine kıyasla e-posta yoluyla iletişim kurmayı tercih ettiklerini söylüyor.
Kabul edilirse, bültenler yeni müşteriler çekmenize yardımcı olmaz, ancak fikir bu değildir . Haber bültenleri, günlük, ortalama müşterileri tekrar satın alma, markanızı diğer müşterilere yayma ve genellikle işinizi destekleme gibi sadık takipçilere dönüştürme yeteneğine sahiptir.
Ayrıca, haber bülteni okuyucuları genellikle web sitenize % 80 daha fazla zaman harcayarak, bunun iyi bir yatırım olduğunu söylemek mümkündür.

2-  Terk Edilmiş Sepet Hatırlatıcısı

Bazen, yeni bir müşteri ile kaybedilen bir fırsat arasındaki en büyük fark, zayıf bir hafızadan başka bir şey değildir. Alışveriş sepetini terk etme oranlarının % 70'e varan oranlardadır. Terk edilmiş sepetleri azaltmanın bir yolunu bulmak cebinize biraz para koymanın kesin bir yoludur.
Terk edilmiş bir sepet hatırlatma e-postası kadar basit bir şey bunu yapabilir. Birçok durumda, bir müşteri alışveriş sepetine bir ürünü daha sonra hatırlatmak için koyar. Bu durumda da, basit bir hatırlatma e-postası fark yaratabilir.

3-  Geri bildirim Talebi

Olumsuz geribildirim duymak asla kolay olmasa da, işinizi geliştirmek için paha biçilmez bir araçtır. İster çevrimiçi olarak olumsuz bir inceleme yoluyla, isterse garip bir şekilde spesifik olan bir müşteri destek şikayeti yoluyla olsun, geri bildirim, işletmenizle ilgili fikirleri toplamanın en iyi (ve en ucuz) yollarından biridir. Bir müşteri destek şikayetinin gelmesini beklemek yerine, geri bildirim isteği e-postası kadar kolay bir şey eyleme geçirmek, geri bildirim almanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, müşterilerin %52'si şirketlerin geri bildirimle ilgili işlem yapması gerektiğinde ısrar ederler.

4-  Hoşgeldiniz E-postası

Açık gibi görünebilir, ancak yeni müşterileri e-posta yoluyla çevrimiçi topluluğunuza davet etmek ilk adıma başlamak için harika bir yoldur. Sonuçta, “güncellemeleri almak için abone olun” yazan bir satın alma işleminden sonra kutuyu işaretlemek kolay değildir. Bu nedenle onlara değerli içerik, fırsatlar ve bilgi sağlamakla gerçekten ilgileneceğinizi bildirmeniz gerek.
Hoş geldiniz e-postaları, tekrar satın alımları kolaylaştırmak için inanılmaz derecede kazançlı bir araçtır. Aslında, hoş geldiniz e-postalarının standart promosyon e-postalarına göre tekrar satın alma ile sonuçlanma olasılığı %100 daha yüksektir. Bu nedenle bu değerli fırsatı boşa harcamayın.

5-  Yıl dönümü E-postası

Aynı şekilde, hoş geldiniz e-postası yeni bir müşteri hissettirecektir… iyi, memnuniyetle, yıldönümü e-postası sadık müşterileri takdir etmenin harika bir yoludur. Müşterilerin %68'inin onlara karşı algılanan kayıtsızlık nedeniyle bir işten ayrılmaya karar verdiği düşünüldüğünde, yapmak istediğiniz son şey takdirden kaçınmaktır. Ayrıca, bir yıldönümü, takdirinizi göstermek için küçük ama anlamlı bir kupon sunmak için mükemmel bir bahane. Müşterilerin %64'ü, bir indirimin takdir göstermenin en iyi yolu olduğunu söylerler.

6-  Tatil Kutlaması

Karşılama ve yıl dönümleri her zaman kutlamak için harika bir bahane, ancak mevcut müşterilerinize küçük bir anlaşma ile e-posta göndermek için bir tatilden daha iyi bir zaman yoktur. Sonuçta, herkes tatillerde kutlama modunda ve en sevdiği markadan bir hediyeyi kim sevmez?
Tatil kutlaması e-postalarından yararlanmanın en iyi nedeni, e-posta yorgunluğunu önlemek için benzersiz bir fırsat sağlamalarıdır. Dünya çapında her gün gönderilen yaklaşık 300 milyar e-posta ile , hiç kimse bir doğum günü geldiğinde işinizi "aşırıya kaçmak" ile suçlayamaz.

7-  Doğum günü kutlaması

Tatil sırasında mevcut müşterilerinize bir e-posta gönderecekseniz, doğum günlerinde de bunu yapmak için çaba göstermeniz daha iyi olur. Küçük bir kupon kodu, müşterilerinizin özellikle özel günlerinde önemsediğinizi bilmelerini sağlamak için uzun bir yol kat edebilir.
Ayrıca, doğum günü erkek ve kız çocukları büyük olasılıkla satın alma havasındadır. Bu kutlama döneminde hepimiz “kendim için bir şey” anlayışına sahibiz ve en sevdikleri markalardan birindeki küçük bir artış ilk tekrar satın alımlarıyla sonuçlanabilir.

8-  Yeni Ürün Duyurusu

Yeni ürünler için mağazanızı sürekli olarak takip eden sadık bir müşteri havuzunuz varsa, bu harika. Ancak, bu iş dünyasındaki normdan uzaktır. Bu nedenle, piyasaya çıktığı anda yeni ürünleri duyurmaya adanmış bir e-postaya sahip olmak, şirketinizde güncel olan sadık bir müşteri tabanını teşvik etmenin harika bir yoludur.
Sonuçta, sadık müşterilerin sizden satın alma olasılığı yeni bir müşteriye göre %60 ila %70 daha fazladır. Bu da yeni ürünlerinizi e-posta pazarlamanız yoluyla daha mantıklı hale getirir.

9-  Doğrulama maili

Online alışveriş yapma konusunda gönül rahatlığı uzun bir yol kat ediyor ve “Satın Al” düğmesini tıklamak ve satın alımınızın gelmesini beklemek arasında geçen anlardan daha rahatsız edici bir şey yok. Neyse ki, bu kaygıları yönetim kurulunda değerlendirmenin bir yolu var.
Herhangi bir satın alma işlemi için onay e-postası, müşteriye siparişini aldığınızdan kusursuz bir şekilde emin olur ve mümkün olan en kısa sürede bunları almaya çalışır. Ayrıca, müşteri işlemlerini net ve ayrıntılı bir şekilde açıklayacağından, müşteri destek sorunlarını daha kolay hale getirir.

10- Satış Hatırlatıcısı

Satışlardan yararlanmak, özellikle de online alışverişin artan popülaritesi ile bir gelenek haline geldi. Siber Pazartesi'den Amazon'un Başbakan Gününe kadar, e-Ticaret şirketleri satış yaparken büyük gelir artışları görüyor. Neyse ki, bülten abonelerinize satışları gerçek zamanlı olarak hatırlatarak bu patlamaya ekleyebilirsiniz.