Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

Uzaktan Çalışırken Siber Güvenlik Risklerine Karşı Önlemler

Uzaktan çalışmak dünyanın her yerinden birçok insan için yeni normal hale geldi!
Milyonlarca kişi şimdi evden çalışma stratejilerini izleyerek, işbirliği için Microsoft Teams, Trello, Zoom, Slack, Skype, GoToMeeting, Cisco Webex, Google Hangouts gibi konferans araçlarını kullanarak işlemlerini görüyor.
Ancak bunun da çok ciddi bir sonucu var! Siber güvenlik uzmanları bunun bir bilgisayar korsanı için cennet olduğunu söylüyor.
Bir tarafta salgınla savaşırken, diğer tarafta uzaktan çalışma sürecinde dünyanın her yerinden birçok insan için siber güvenlik risklerinin üstesinden gelmeleri gerekiyor.
Bu blog yazısında, uzaktan çalışmanın olası tehditlerinin üstesinden gelmek için en iyi ipucunu açıklıyoruz.
İşte size yardımcı olacak ipucları:

1.  Güvenlik duvarları kurun

Tehditlerin sisteminize girmesini önleyen güvenlik duvarları, internet ile bilgisayarınız arasında bir duvar oluşturur. Bağlantı noktalarını iletişime kapatarak kötü amaçlı programların girmesine yardımcı olur. Bilgisayarınızda zaten yerleşik bir güvenlik duvarı olsa da, etkin olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir.

2.  Virüsten korunma programı kullanın

Bir güvenlik duvarı yardımcı olabilirken, tehditler geçmeyi başarabilir! Bir sonraki savunma hattı, kötü amaçlı yazılımları engellemek ve tespit etmek için sisteminize iyi bir virüsten koruma yazılımı yüklemektir.

3.  Ev yönlendiricinizi koruyun ve halka açık Wifi erişiminden kaçının

Evde wifi şifrenizi en son ne zaman değiştirdiniz? Daha kötüsü, şifre korumalı mı? Yönlendiricinizin şifresini değiştirmek, güvenlik konusunda atabileceğiniz ilk adımlardandır.
Şifreleme WPA2 veya WPA3 olarak ayarlanmalı, gelen ve giden trafik kısıtlanmalı ve WPS kapanmalıdır.
Genelde güvenli olmadığı için halka açık wifi kullanmadığınızdan emin olun. Bunu kullanmak, sizi saldırının kurbanı olmanıza yol açar!

4.  WPN’e bağlanın 

Bilgisayarınız ile internetteki son hedef arasında güvenli bir tünel oluşturan VPN, tüm internet bağlantılarını şifrelediği için gizli bilgiler göndermenizi sağlar.
Bir sanal özel ağa bağlanarak, internete kolayca bağlanabilirsiniz.

5.  Bir yedekleme stratejiniz olsun

Veri kaybı; kimsenin hoşlanmadığı, kaçınılmaz bir durumdur.
 Veriler, donanıma fiziksel hasar, kullanıcı hatası, siber saldırı ve fidye yazılımı nedeniyle kaybolabilir! Açıkçası, bu nedenler verilerinizi sonsuza kadar kaybetmeden önce yedeklemek için yeterlidir. Donanım yedeklemeleri hala popüler olsa da bulut yedekleme, verilerinizi korumanın en uygun yollarından biridir.

6.  Güçlü parolalar kullanın

Güçlü bir şifreye sahip olmak, ilk savunma hattıdır! Şifreniz, büyük ve küçük harf karakterlerinin, sayıların ve özel karakterlerin karışımından olmalıdır.
Çevrimiçi hesaplarınız için güçlü parolalar oluşturmaya, korumaya ve takip etmeye yardımcı olmak için parola yöneticilerinden yararlanabilirsiniz.

7.  Cihazınızı kilitleyin

Dizüstü bilgisayarlarınızı yalnızca işte kilitlemeniz gerektiğini düşünüyorsanız, tekrar düşünün! Kişisel bilgisayarınız kullanmadığınız süre zarfında kapalı veya uyku modunda tutun.

8.  Kimlik avı saldırılarına karşı dikkatli olun

Kimlik avı saldırıları artıyor! Araştırmalara göre pandemiyle ilgili olarak toplam 9116 kimlik avı saldırısı gerçekleşmiş. Bu nedenle, bir dahaki sefere koronavirüs tedavisi hakkında olumlu bilgiler içeren bir bağlantıyla karşılaştığınızda dikkatli olun! Muhtemelen bir bilgisayar korsanıdır.

Sonuç

Artık evden çalıştığımıza göre, daha fazla mantıklı ve dikkatli olmanın zamanı geldi. Covid-19 tedavisi hakkında bilgi içeren cazip bir bağlantı görürseniz, dikkatli olun! Muhtemelen, en iyi yaptığı şeyi yapmaya çalışan bir bilgisayar korsanıdır. Cihazınızı işgal eder.

İşinizdeki Siber Güvenlik Riskleri ve Bunlarla Nasıl Mücadele Edebileceğiniz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İster misiniz? Bize ulaşın!