Whatsapp : +90 555 259 22 50

post-thumb1

DOĞRU YAZILIM SEÇİMİ İŞLETMENİZİN BÜYÜMESİNİ NASIL SAĞLAYABİLİR?

Başlangıç ​​işimizin hayalini kurarken ve başarılı olduğumuzda, 4 – 5 yıl veya 10 yıl sonra işlerimizin nasıl görüneceğine odaklanırız. Bunda yanlış bir şey yok ve gerçekten de rüya bizi yan işlere odaklanmaya, günlük işimizden vazgeçmeye veya hayat kurtarıcılarımıza yatırım yapmaya iten önemli bir motivasyon kaynağı olabilir.
Ticaret başlar başlamaz, bu vizyon genellikle günlük zorluklar ve müşteri isteklerinin yerine getirilmesi ile bir tarafa itilir. Yine, kendi içinde kötü bir şey yok, kesinlikle müşteri önceliği olmalı. Bununla birlikte, bazen stratejik kararlar zarar görebilir ve büyümenizi sınırlayabilir.

Bir işe başladığınızda, ekip küçük olabilir ve görevleri otomatikleştirmek için kullanılan teknoloji minimum düzeyde olacaktır. Ancak, işletmenin kendisini daha fazla ekip üyesi ve daha fazla teknolojik ve yazılım desteği dağıtımı ile ölçeklendirmeye hazır hale geldiği bir zaman olacaktır. Gerçekten de gördüğüm en başarılı girişimlerden bazıları, ilk anlaşmalarını kapatmak ve ilk pazarlama listelerini düzenlemek için başlangıçta kalem ve kağıtla başlıyor. Yalnızca kendileri ve işletmeleri için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bildiklerinde, yazılım satın alma kararları veriyorlardı. Daha sonra, gelişmiş iş modelleri için doğru olan yazılım çözümlerini arayabildiler. Başka bir deyişle, stratejik bir yaklaşım benimsediler.

İşletme içindeki yeni süreçlerin ve sistemlerin devreye alınması bazen yazılım çözümlerinin alınmasıyla aynı zamanda yapılır.
Yazılım benimsenmesi daha da yüksek bir düzeyde bakıldığında, sistemlerin birbirleriyle konuşması gerektiği er ya da geç ortaya çıkacaktır. Yani farklı bir deyişle tam entegre bir biçimde çalışmak. Bu noktada, geriye dönük olarak hangi verilere ihtiyacınız olduğunu, hangi sonuçların mümkün olabileceğini çok daha iyi anlayacaksınız.

İşiniz sonunda herhangi bir yazılıma yatırım yapmaya başladığında, dünyanın eşit olmayan bir şekilde iki farklı bölüme ayrılma eğiliminde olduğunu görüyoruz; kendi çözümlerini oluşturmak isteyenler ve mevcut bir çözümü satın alanlar. Her birinin kendi değerleri vardır ve kendi başlarına bir blog gönderisinde konu olmayı hak ederler. Ancak şimdilik, ihtiyaçlarınız çok spesifikse, ısmarlama bir yapıyı şirket olarak düşünmeniz gerektiğini söyleyebilirim.

Yazılım ürünleri kararı için birçok seçenek mevcuttur. Hangi araştırma veya gereksinim belgesini hazırlarsanız hazırlayın, karar vermenize yardımcı olması için fiyatına bakmak, seçeneklerinizden biri olacağından oldukça eminim. Düşük bir fiyatla elde edeceğiniz bariz avantajın yanı sıra, sunulan birçok farklı yazılım sistemi arasında doğrudan karşılaştırma yapmak için en kolayıdır. Daha da ileri gitmek gerekirse, doğrudan karşılaştırma noktasıdır. Her birinin, biraz farklı şekillerde ve farklı oranlarda uygulanan kendi özellikleri olacaktır. Şüphesiz bir dizi ücretsiz seçenek bulacaksınız. Gelecekte hangi eklentilerin ücretli olacağı ve platformlarını büyütebileceğiniz konusunda dikkatli olun. Ücretsiz olan herhangi bir şey için, her zaman iş modellerini açıkça tanımladığınızdan emin olun. Böylece maliyetlerin ne zaman ortaya çıkacağını bilirsiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki, gelecekte destek ihtiyacınız olduğunda, ayakta durabilmeleri için yeterli kâr elde edeceklerini bilin. Bu nedenle, yalnızca fiyata göre karşılaştırma yaparken çok dikkatli olun.

Yazılım ürünleri kararı alırken, gelecekte işletmenin ölçeklenmesine engel olmayacak, işinizde birşeyler değiştikçe gelecekte oluşacak aksaklıkları en aza indirecek ve iş süreci gereksinimlerinize yakın bir uyum sağlayacak yazılım kararı almalısınız. Bunu örneklendirmek gerekirse, bir muhasebe programı alalım. Bu, "kullanıma hazır" sistem dediğimiz, doğrudan hesapların takibini sağlar. Fiyatlandırma şeffaf ve sabittir. Yine, günlük taahhütler için harika, peki ya uzun vadeli mi?
Kullanıma hazır muhasebe programı, "büyüyen" ve özel özellikler eklemeye veya gelecekte genel muhasebeden, CRM ve üretim takibi gibi işletmenin ihtiyaç duyduğu bir hizmet sunmalı ve birbiri ile entegre biçimde çalışmalıdır.
Aynı ekiple mi çalışıyorsunuz? Evet.
Verilerinizi kesinti olmadan taşıyabilir misiniz? Evet.
Bu düşük riskli bir hareket mi? Evet .

Bu nedenle, kullanıma hazır yazılım kararı verirken, gelecekte hangi ölçeklendirme seçeneklerinin mevcut olduğunu göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Bu, gelecekte bir geçiş yapılması gerektiğinde işinizi önemli ölçüde kesintiye uğratmaktan korur. Daha geniş anlamda ve hangi seçimi yaparsanız yapın, verilerinize herhangi bir zamanda erişimde herhangi bir sorun olmayacağından emin olmalısınız.

·   Sonuç
 Bu makalede, gelecekteki ölçeklemenin sıkıntısını ortadan kaldıracak kararlara odaklandık. Bu yüzden şunu düşünün: Size iyi, uzun vadeli değer sunan çözümlere öncelik vermelisiniz. Yazılım; işinizde bir şeyler değiştikçe, gelecekteki aksaklıkları en aza indirecek ve iş süreci gereksinimlerinize yakın bir uyum sağlamalıdır.

Birçok işletme gibi, günlük işinize odaklanıyorsanız ve bu tür şeylerde yardıma ve tavsiyeye ihtiyacınız varsa, Fhome kuruluşunuzun gereksinimlerine ve ihtiyaçlarına göre en iyi hareket tarzını belirlemek için sizinle birlikte çalışacaktır. Bugün Bize ulaşın!